Посета на нашето училиште од страна на учениците од гимназијата ,,7 Марси” – Тетово

Во склоп на МИО активностите по повод патрониот празник на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес на наше задоволство, во посета беа ученици од гимназијата ,,7 Марси” – Тетово. На свечената приредба се одржаа повеќе активности. Учениците Роберто Андов, Read more

НОЕМВРИ – МЕСЕЦ НА НАУКАТА 2018

Да го сакаш она што го работиш, е благослов кој гарантира одлични резултати. На овогодинешниот натпревар “Ноември – месец на науката 2018” освоивме две награди во областа на биологијата, една од областа на хемијата и една од областа на физиката. Read more

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2018/2019 година

Врз основа на член 3 од Деловникот за работа на Комисијата за стипендирање на  талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес („Сл.гласник на Општина Велес“ бр.11/2011), член 7 од Прaвилникот  за условите, критериумите и начинот за доделување стипендии Read more

ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ОД ССОУ „ДИМИТРИЈА ЧУПОВСКИ“

Како дел од активностите поврзани со одбележувањето на партониот празник, претставници од Средното стручно општинско училиште „Димитрија Чиповски“ на 22-ри Ноември го посетија Црвен крст на Република Македонија, Општинска организација Велес. Целта на посетата е предавање на хуманитарна помош за Read more

Ученици од ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес победници на квиз по противпожарна заштита

На 15.11.2018 година во Дом на култура – Крушево традиционално се одржа 36-тиот по ред регионален квиз натпревар во Противпожарна заштита. Во конкуренција на екипи од Битола, Крушево, Кавадарци, Неготино, Валандово и Гевгелија, екипата на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” Read more

Обележан патрониот празник на ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес

  По повод чествувањето на патрониот празник на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” и 140-годишнината од раѓањето на патронот се одржа свечена програма на 14.11.2018 година во салата „Бели Мугри“. Пред многубројната публика учениците го претставија животот, дејноста и огромното значење Read more

ЛИТЕРАТУРЕН   И ЛИКОВЕН КОНКУРС

  Организацискиот одбор за прослава на Денот на училиштето ССОУ„Димитрија Чуповски“ распишува : ЛИТЕРАТУРЕН   КОНКУРС на тема: Сите сме исти –сите сме различни   Право на учество имаат учениците од средните и основните училишта од  Велес и околните општини. Творбите Read more

Ученички стипендии за учебна 2018/2019 година

Конкурс за доделување 100 (сто) стипендии за ученици со посебни потреби од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2018/2019 година   Конкурс за доделување 50 (педесет) стипендии за ученици – деца без родители од јавните и Read more

Николина Николова се квалификуваше меѓу првите 8 ученици за олимпијада по биологија во Унгарија 2019 година

Во саботата на 29 септември се одржа првиот селекционен натпревар за учество на меѓународна олимпијада по биологија помеѓу учениците кои на последниот државен натпревар по биологија постигнаа најдобри резултати. Нашата ученичка Николина Николова на овој селекционен натпревар освои најмногу поени Read more