Уште една акција на тимот за прва помош

 

На 25.09.2018 година, на покана на ООУ „Блаже Конески”, тимот за прва помош од нашето училиште под менторство на д-р Страхил Тодоров беше ангажирана за пружање на превентивна медицинска грижа на учениците од ова основно училиште за време на магионичарскиот караван во организација на Пакомак. Овој настан е дел од акцијата за еко-училишта, поддржани од Пакомак. Вакви и слични настани се одлична можност за меѓусебна соработка на основните и средните училишта во Општина Велес.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *