ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес домаќин на овогодинешниот Општински натпревар по биологија

На 23 февруари 2019 година (сабота) нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски’’ – Велес беше домаќин на Општинскиот натпревар по биологија на кој учество земаа вкупно 45 ученици од средните училишта од нашата Општина. Од нашето училиште учествуваа 25 ученици од прва, втора, трета и четврта година под менторство на професорите Руска Мицева, Мимоза Јовиќ и Рефика Селмановиќ. Учениците ги постигнаа следниве резултати:

I година (7 учесници)

Ментор: Рефика Селмановиќ

Милена Бабунска – III награда

Ивона Богдановска – Пофалница

Милена Ѓорѓиева – Пофалница

Валентина Трајкова – Пофалница

Теона Гурбанска – Потврда за учество

Георгина Ртоска – Потврда за учество

Мартина Илиевска – Потврда за учество

 

II година (1 учесник)

Ментор: Руска Мицева

Тамара Коцевска – II награда

 

III година (12 учесници)

Ментор: Руска Мицева

Ангела Иванова – III награда

Викторија Тумбова – III награда

Ана Славевска – III награда

Христијан Киров – Пофалница

Катерина Ангелова – Пофалница

Гордана Стефановска – Потврда за учество

Јована Стојановска – Потврда за учество

Олгица Ончева – Потврда за учество

Борче Златановски – Потврда за учество

 

Ментор: Мимоза Јовиќ

Трајче Манев – III награда

Емилија Илиевска – Пофалница

Нела Честојанова – Пофалница

 

IV година (5 учесници)

Ментор: Руска Мицева

Елеонора Мицева – II награда

Александар Манев – II награда

Катерина Ѓорѓиова – III награда

Даниел Атанасовски – Пофалница

Стефан Јорданов – Потврда за учество

 

Од вкупниот број на учесници од нашето училиште, 23 ќе учествуваат на Регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 23.03.2019 година според календарот за натпревари утврден од Македонското биолошко друштво.

Честитки до учениците и нивните ментори за постигнатите резултати на натпреварот и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *