Активности по повод Денот на училиштето

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 313407062_611207397467363_1060350630667017443_n-678x1024.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 313434828_611207357467367_2147932430874339177_n-678x1024.jpg

Во просториите на училиштето се одржа литературно читање во чест на ликот и делото на патронот Димитрија Димов Чуповски. Чуповски како македонски револуционер и деец, поет и картограф, подготвено од Елеонора Игновска, професор по македонски јазик и литература. На настанот на наградените ученици од литературниот и ликовниот конкурс и нивните ментори од останатите средни и основни училишта им беа доделени дипломи и благодарници и подароци изработени од учениците од профилот фармацевтски техничар. Учениците имаа можност да ги разгледаат лабораториите, кабинетите и специјализираните училници за практична настава и да се заблажат од слатките подготвени од учениците од профилот прехранбен техничар.НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ И ВЕКОВИТ!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *