Посета на Ботаничк градина и Миколошката лабораторија при ПМФ Скопје

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 325295680_1248164269453115_1060353951071904491_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 326024449_1260754071194772_8669387223920042793_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 327985053_690905822727288_5166502314145511316_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 327118092_3384880888445674_7215559827055720690_n.jpg

На 7 февруари, учениците од паралелката 3-5 од профилот техничар за заштита на животна средина ја посетија Ботаничката градина и Миколошката лабораторија во Скопје, кои се во рамките на Природно Математичкиот Факултет. Овде слушнаа повеќе за фитодиверзитетот и значењето на заштитата на растенијата во Македонија, а ги видоа и слушнаа за најголемиот дел од различните видови на габи кои се сретнуваат на територијата на нашата држава. Во работилницата, учениците правеа и препарати за микроскопирање на различни видови на спори од печурки. Оваа посета беше реализирана за збогатување на содржините од предметот Одржлив развој, одговорен професор Руска Мицева.

Ruska MicevaОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 327016976_2457922627710410_7914255455467374102_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 325515186_1570003506798662_15316628843259823_n.jpg
Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 326760367_1175311199768566_2069233241697946998_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 326641081_862268588366932_4565577612342084634_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 326382991_926337705397691_27788562134383139_n.jpg
Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 326922670_1859473384424974_2244052901625230996_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 325307950_864601017932029_5922017975250876504_n.jpgОваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е 327928865_1261580767760887_2324819720020803573_n.jpg

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *