Светски ден на мирот

Одбележување на 21 Септември – Светскиот ден на мирот. По повод Денот на мирот, членовите на Тимот за Мировно образование заедно со учениците изработија транспаренти со пораки за мир и Peace rocks. “Мировните камчиња“ беа поделени на случајни минувачи и во училишниот двор. И оваа година, традиционално, нашето училиште се придружи на Парадата на мирот организирана од Гимназија “Кочо Рацин“ и Првата детска амбасада „Меѓаши“. Одговорен професор: Елеонора Игновска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *