Третата мировна средба во организација на Детската амбасада МЕЃАШИ

Од 7-9.12.2023, во Струга,се одржа Третата мировна средба во организација на Детската амбасада МЕЃАШИ на која присуствуваше проф. Елеонора Игновска. На средбата присуствуваа стотина професори и наставници од училиштата од Виница, Дебар, Гостивар, Македонски Брод, Велес, Штип, Радовиш, Куманово и Скопје, вклучени во Програмата за мировно образование, како и претставници од Министерството за образование и наука, Државниот просветен инспекторат, Центарот за стручно образование и Бирото за развој на образование. Мировната средба е замислена како место за сретнување, дружење, учење, размена на искуства, креирање нови соработки, но пред сѐ за оснажување и инспирирање за понатамошна мировна работа. На отворањето на средбата учествуваше министерот за образование, Јетон Шаќири кој одговараше на бројните прашања упатени од страна на наставниот кадар.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *