Меѓународен ден на волонтерите

Одбележувајќи го 5 декември, Меѓународен ден на волонтерите, Општинска организација на Црвен крст од Велес  додели признанија за  лицата кои несебично се вложиле за помош на ранливите групи граѓани.

Годинава после 29 години Општинската организација на Црвен крст од Велес беше победник на Државниот  натпревар. Рекорден број на екипи дури 30 или вкупно 400 учесници.  Победник беше екипата од ССОУ Димитрија Чуповски која на 23 септември не направија горди домаќини.

Таа беше во состав: Ива Гргиќ – втора година,Теа Славевска – втора година,  Елена Наумова – трета година, Марија Нечева – четврта година, Верица Мишкова – четврта година и Бојана Воденичарова – четврта година

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *