Хуманитарна претстава „Народен пратеник“ – Б. Нушиќ организирана од нашето училиште

На 27.02.2019 г. во салата ,,Бели Мугри” се одигра хуманитарна претстава „Народен пратеник“ по текст на Б. Нушиќ организира од нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес. Улогите ги толкуваа: 1. Јеврем – Алeксандар Јовчевски 2. Ивковиќ – Ѓорѓи Андов Read more

Посета на козметичко-фризерското студио „Мон Ами“

Учениците од втора година, клас 2-3, струката Лични услиги, козметички техничар на 19.02 2019 година со одговорниот наставник по практична настава, Драгана Билбилова Јованова, го посетија козметичко-фризерското студио „Мон Ами“ во сопственост на Јасмина Мехмедовиќ. На посетата беше спроведена обука Read more

Регионален натпревар по математика

Нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес продолжува да реди успеси. На општинскиот натпревар по математика беа одбрани најдобрите математичари кои продолжија да го претставуваат нашето училиште на регионалниот натпревар. Истиот се одржа на 16.02.2019 година во Валандово, каде што Read more