Посета на компанијата за здрава храна „Аронија“

Учениците од трета година , профил прехранбен техничар беа во посета на Компанијата за здрава храна Аронија, заедно со одговорниот професор Емилија Дикова. Имаа можност да се запознаат со начинот на добивање на голем број прехранбени производи.

Посета на Прехранбената индустрија Мирана

Учениците од трета година, профил прехранбен техничар беа во посета на Прехранбената индустрија Мирана, заедно со одговорниот професор Емилија Дикова. Тие беа запознати со начинот на добивање на голем број прехранбени производи . Им благодариме на вработените за гостопримството.

Освоено второ место на Меѓународен конкурс за изработка на видео по повод Денот на планетата Земја

На Меѓународниот конкурс распишан по повод 22 април – Денот на планетата Земја, во организација на Регионалното здружение на физичари – Струмица, ученикот Христијан Киров од нашето училиште го освои второто место под менторство на Емилија Најдова – професор по Read more

Посета на Специјална болница за белодробни заболувања и туберкулоза – „Јасеново“.

На 18.04.2019 година, учениците од втора година – здравствена струка – медицинска сестра ја посетија Специјалната болница за белодробни заболувања и туберкулоза – „Јасеново“. Целта на посетата беше запознавање со работните задачи на здравствените работници. Учениците имаа можност да се Read more

Посета на козметички салон Лејди ЕМ

Во рамките на практичната настава учениците од трета година струка – лични услуги – козметички техничар со одговорниот наставник за практична настава Александра Банева го посетија козметичкото студио Лејди ЕМ во сопственост на Елена Манаскова. На посетата беше спроведена обука Read more

Посета на фармацевтска компанија ФИТОФАРМ

Во рамките на практичната настава учениците од трета година фармацевтско – лабораториски техничар, март 2019 остварија работна посета на фармацевтската компанија ФИТОФАРМ под раководство на професор фармацевт Ефимија Југова. Голема благодарност до вработените од производство кои ни овозможија целосно следење Read more

Викторија Јовева освои трето место на Меѓународниот натпревар за ученички експерименти – Алексинац, Република Србија

Од 15 до 17 март се одржа 7 Меѓународна конференција за наставата по физика во средните училишта во Алексинац, Р.Србија. На конференцијата учество зема професорката Емилија Најдова. Во склоп на конференцијата се одржа и меѓународниот натпревар за ученички експерименти на Read more

Михаил Трајков од ССОУ „Димитрија Чуповски“ Велес ќе ја претставува Република Македонија на Меѓународната олимпијада Менделеев

Составен тимот кој ќе ја претставува нашата држава на Меѓународната олимпијада Менделеев Денес, по завршување на експерименталниот дел од натпреварот, беа сумирани сите поени и беше составен тимот од четворицата најдобро рангирани ученици кои поминаа низ серија од теориски и Read more

Посета на пекарска работилница

На ден 04.03.2019 год. учениците од четврта година, клас 4-6, профилот прехранбен техничар, заедно со одговорниот професор Емилија Дикова ја посетија работилницата на пекара Палма. Учениците имаа можност да се запознаат со начинот на изработка на пекарски производи.

Работилница на тема: „Предрасуди и стереотипи – сличности и разлики“

Во рамките на проектот Мировно образование, организиран од Првата детска амбасада „Меѓаши“ на 28.02.2019 год. во нашето училиште се одржа работилница на тема: „Предрасуди и стереотипи – сличности и разлики“. На работилницата учество земаа ученици од прва година од различен Read more