Меѓународна конференција – Креирај го твоето место за растење

Во рамките на проектот МЕСТО ЗА РАСТЕЊЕ-Општини посветени на децата, професорката Елеонора Игновска како претставник од нашето училиште и претседателот на средношколската заедница, ученичката Паола Димитрова, учествуваа на Меѓународната конференција – “Креирај го твоето место за растење“, во организација на Read more

КО-МЕНАЏИРАЊЕ

Од 24-27. 09.2023 година се одржа четири дневна обука за Ко-менаџирање во средните училишта во Хотел Солферино во Струга од страна на LEAD- Здружение Лидери за едукација, активизам и развој, а кофинансирано од Европската Унија и Националната агенција за Европски Read more

Камп на иновации

ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес и овој пат дел од уште една обука за младите, во организација на Junior Achievement Macedonia каде сме дел од уште еден “Камп на иновации”, кој се одржува од 12ти до 13ти Октомври 2023г. во Read more

Работилница за млади

Работилница за млади Детектирање на еко проблем на локално ниво. Проект за поддршка на младинското учество во животната средина и климатските промени на локално ниво, преку вклучување на младите во донесувањето одлуки за политиките за животната средина во општината. Проектот Read more

Обука – Од учење во училницата до грижа за заедницата

Од 28-30.09.2023 година се одржа три дневна обука за 10 наградени проекти на тема „Од учење во училницата догрижа за заедницата“во Хотел Дрим во Струга од страна на LEAD- Здружение Лидери за едукација, активизам и развој, а ко-финансирано од Европска Read more