Одбележување на Светскиот ден на Фармацевтите – 25 Септември

Во целиот свет, денес, на 25-ти септември, се одбележува СВЕТСКИОТ ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИ! ССОУ‚‚Димитрија Чуповски‘‘ е училиште кое веќе 23 години придонесува во создавање на фармацевтски кадри кои имаат битна улога во подобрување на  глобалното здравје. Фармацевтите придонесуваат во светот Read more

Државен натпревар по прва помош

Денес се одржа 29-от Државниот натпревар по прва помош на Црвен Крст на Република Северна Македонија, на кој учество зедоа 30 општински екипи. Екипата од нашето училиште ССОУ ”Димитрија Чуповски” Велес  го освои ПРВОТО МЕСТО. Екипата беше составена од учениците: Read more

Светски ден на мирот

Одбележување на 21 Септември – Светскиот ден на мирот. По повод Денот на мирот, членовите на Тимот за Мировно образование заедно со учениците изработија транспаренти со пораки за мир и Peace rocks. “Мировните камчиња“ беа поделени на случајни минувачи и Read more