Проект за поддршка на младинското учество во животната средина и климатските промени

Ученици од нашето училиште присуствуваа на настан на кој беше презентиран нацрт-проектната документација за одбраниот проект, поставување на вендинг машини за селектирање на пластични шишиња.

ЕДУКАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

Во ССОУ “Димитрија Чуповски” се одржа едукација за борба против болести на зависност.На истата присутни беа учениците од прва година.Тие можеа да научат за сите последици и негативни влијанија кои ги има употребата на цигарите, алкохолот и дрогата.Едукативното предавање го Read more

И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина

Учениците од секторот хемија и технологија учествуваа во работилница за рециклирање на хартија, како дел од проектот ,,И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина”. Целта е да се подигне свеста за заштита на животната средина и зголемување на знаењето за Read more

Подобрување на социјализацијата на лица и млади со посебни потреби

Како дел од проектот: „Подобрување на социјализацијата на лица и млади со посебни потреби“ финасиски поддржан од Комерцијална банка, по повод 3 – ти декември Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби во просториите на Дневниот центар за лица со Read more

Повик за прибирање понуди за осигурување на вработени

ССОУ„Димитрија Чуповски“ Велес објавува повик за доставување на понуди за осигурување на вработените во училиштето.Понудата треба да ги содржи следните елементи: Ризик на осигурување Осигурени суми Смрт од незгода   Траен инвалидитет   Дневен надомест   Трошоци за лекување   Read more

Крводарителска акција

На ден 15.11.2023 во просториите на Средното стручно училиште „Димитрија Чуповски“ во Велес по повод патрониот празник се одржа традиционална крводарителска акција. Учениците и вработените ја покажаа нивната хуманост и се одзваа на повикот да учествуваат на крводарителската акција. На Read more

9то ноемвриска „Велес трча 5 и 10 км“+ јуниор трка

По повод 79 години ослободен Велес, а со цел обновување на традиционалната 9то ноемвриска трка, на ден 12.11.2023 се одржа маратонска трка на која учество земаа наставници и ученици од нашето училиште. Славеска Весна  трка на 5км Дикова Емилија  трка Read more

Отворање на понуди за завршна екскурзија за ученици од IV година

Отворањето на понудите за завршна екскурзија за ученици од IV година ќе се одржи на ден 07.11.2023 со почеток во 18 часот во просториите на училиштето.Понудувачите кои што поднеле понуди,доколку се заинтересирани можат да присуствуваат.