22 Април Светски ден на планетата Земја

Денот на Планетата Земја, нашето училиште го одбележа и со активно вклучување во националната манифестација за одбележување на овој ден во рамките на GLOBE Програмата, која се реализираше на 20 април во Скопје. Global Learning and Observations to Benefit the Read more

Велигденски базар

На организираниот Велигденски базар од страна на општината на градот учествуваа и учениците на нашето училиште ССОУ” Димитрија Чуповски”. Во прилогот погледнете дел од изложените изработки на нашите креативни и вредни ученици…

Голем успех на нашите ученици на регионалниот натпревар по биологија

честитки на учениците и менторите! На 27.03.2023 година се одржа регионален натпревар по Биологија на кој учество земаа ученици од нашето училиште. Постигнати се следниве резултати: Андреја Нешов 2-2 I награда Мартина Јаневска 3-2 II награда Марија Нечева 3-2 II Read more

Одбележан 7-ми април Светски ден на здравјето

Светскиот ден на здравјето е годишен настан посветен на подигање на глобалната здравствена свест. Темата за оваа година е „Здравје за сите“ и целта е да ги преземеме потребните активности за важноста од одржување на здраво тело, ум и благосостојба Read more