Регионален натпревар по биологија

На 23 март 2019 година (сабота) во СОУ Гимназија ,,Кочо Рацин” – Велес се одржа Регионалниот натпревар по биологија на кој учество земаа вкупно 38 ученици од средните училишта од нашата општина, Кавадарци и Неготино. Од нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Read more

Посета на фармацевтска компанија ФИТОФАРМ

Во рамките на практичната настава учениците од трета година фармацевтско – лабораториски техничар, март 2019 остварија работна посета на фармацевтската компанија ФИТОФАРМ под раководство на професор фармацевт Ефимија Југова. Голема благодарност до вработените од производство кои ни овозможија целосно следење Read more

Викторија Јовева освои трето место на Меѓународниот натпревар за ученички експерименти – Алексинац, Република Србија

Од 15 до 17 март се одржа 7 Меѓународна конференција за наставата по физика во средните училишта во Алексинац, Р.Србија. На конференцијата учество зема професорката Емилија Најдова. Во склоп на конференцијата се одржа и меѓународниот натпревар за ученички експерименти на Read more

Одбележување на 8 март – Меѓународниот ден жената во ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес

Учениците од ССОУ ,,Димитрија Чуповски’’ – Велес на најубав начин им го честитаа 8 март – Меѓународниот ден жената на сите припаднички од понежниот пол. За таа цел во просториите на нашето училиште, се одржаа активности во склоп на проектот Read more

ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес домаќин на овогодинешниот Општински натпревар по биологија

На 23 февруари 2019 година (сабота) нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски’’ – Велес беше домаќин на Општинскиот натпревар по биологија на кој учество земаа вкупно 45 ученици од средните училишта од нашата Општина. Од нашето училиште учествуваа 25 ученици од Read more

Посета на Центарот за лица со посебни потреби

На 05.03.2019 година учениците од трета година, клас 3-2 Здравствена струка, профил медицинска сестра беа во посета на Дневниот центар за лица со посебни потреби заедно со одговорниот професор Весна Смилевска. Преку заедничка активност тие помогнаа во изработка на честитки Read more

Одржано литературно читање на љубовна поезија

На 05.03.2019 година ученици од нашето училиште имаа можност да разменат искуства со поетесата Марија Ртоска – поранешна ученичка во нашето училиште и студент на петта година на Факултетот за општа медицина при УГД Штип. Таа е автор на две Read more

Михаил Трајков од ССОУ „Димитрија Чуповски“ Велес ќе ја претставува Република Македонија на Меѓународната олимпијада Менделеев

Составен тимот кој ќе ја претставува нашата држава на Меѓународната олимпијада Менделеев Денес, по завршување на експерименталниот дел од натпреварот, беа сумирани сите поени и беше составен тимот од четворицата најдобро рангирани ученици кои поминаа низ серија од теориски и Read more

Посета на пекарска работилница

На ден 04.03.2019 год. учениците од четврта година, клас 4-6, профилот прехранбен техничар, заедно со одговорниот професор Емилија Дикова ја посетија работилницата на пекара Палма. Учениците имаа можност да се запознаат со начинот на изработка на пекарски производи.

Работилница на тема: „Предрасуди и стереотипи – сличности и разлики“

Во рамките на проектот Мировно образование, организиран од Првата детска амбасада „Меѓаши“ на 28.02.2019 год. во нашето училиште се одржа работилница на тема: „Предрасуди и стереотипи – сличности и разлики“. На работилницата учество земаа ученици од прва година од различен Read more