Одржано литературно читање на љубовна поезија

На 05.03.2019 година ученици од нашето училиште имаа можност да разменат искуства со поетесата Марија Ртоска – поранешна ученичка во нашето училиште и студент на петта година на Факултетот за општа медицина при УГД Штип. Таа е автор на две Read more

Михаил Трајков од ССОУ „Димитрија Чуповски“ Велес ќе ја претставува Република Македонија на Меѓународната олимпијада Менделеев

Составен тимот кој ќе ја претставува нашата држава на Меѓународната олимпијада Менделеев Денес, по завршување на експерименталниот дел од натпреварот, беа сумирани сите поени и беше составен тимот од четворицата најдобро рангирани ученици кои поминаа низ серија од теориски и Read more