Добитници на годинашната стипендија од Општина Велес – Христијан Киров, Александар Манев и Стојан Илиевски

На 27.12.2018 година во Општина Велес се одржа Новогодишна свеченост посветена на најуспешните поединци во 2018 година. Покрај другите категории, на свеченоста беа наградени и најдобрите средношколци стипендисти: Христијан Киров од клас III-2, Александар Манев и Стојан Илиевски од клас Read more

Едукативно предавање за ХИВ/СИДА

По повод обележувањето на 1 декември – светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА, нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес во соработка со Општинската организација на Црвен Крст – Велес, одржа едукативно предавање со цел запознавање на учениците основци со Read more

Посета на нашето училиште од страна на учениците од Гимназијата ,,7 Марси” – Тетово

Во склоп на МИО активностите по повод патрониот празник на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес на наше задоволство, во посета беа ученици од Гимназијата ,,7 Марси” – Тетово. На свечената приредба се одржаа повеќе активности. Учениците Роберто Андов, Read more