Добитници на годинашната стипендија од Општина Велес – Христијан Киров, Александар Манев и Стојан Илиевски

На 27.12.2018 година во Општина Велес се одржа Новогодишна свеченост посветена на најуспешните поединци во 2018 година. Покрај другите категории, на свеченоста беа наградени и најдобрите средношколци стипендисти: Христијан Киров од клас III-2, Александар Манев и Стојан Илиевски од клас Read more

Едукативно предавање за ХИВ/СИДА

По повод обележувањето на 1 декември – светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА, нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес во соработка со Општинската организација на Црвен Крст – Велес, одржа едукативно предавање со цел запознавање на учениците основци со Read more

Посета на нашето училиште од страна на учениците од Гимназијата ,,7 Марси” – Тетово

Во склоп на МИО активностите по повод патрониот празник на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес на наше задоволство, во посета беа ученици од Гимназијата ,,7 Марси” – Тетово. На свечената приредба се одржаа повеќе активности. Учениците Роберто Андов, Read more

НОЕМВРИ – МЕСЕЦ НА НАУКАТА 2018

Да го сакаш она што го работиш, е благослов кој гарантира одлични резултати. На овогодинешниот натпревар “Ноември – месец на науката 2018” освоивме две награди во областа на биологијата, една од областа на хемијата и една од областа на физиката. Read more

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2018/2019 година

Врз основа на член 3 од Деловникот за работа на Комисијата за стипендирање на  талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес („Сл.гласник на Општина Велес“ бр.11/2011), член 7 од Прaвилникот  за условите, критериумите и начинот за доделување стипендии Read more

ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ОД ССОУ „ДИМИТРИЈА ЧУПОВСКИ“

Како дел од активностите поврзани со одбележувањето на партониот празник, претставници од Средното стручно општинско училиште „Димитрија Чиповски“ на 22-ри Ноември го посетија Црвен крст на Република Македонија, Општинска организација Велес. Целта на посетата е предавање на хуманитарна помош за Read more

Ученици од ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес победници на квиз по противпожарна заштита

На 15.11.2018 година во Дом на култура – Крушево традиционално се одржа 36-тиот по ред регионален квиз натпревар во Противпожарна заштита. Во конкуренција на екипи од Битола, Крушево, Кавадарци, Неготино, Валандово и Гевгелија, екипата на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” Read more

Обележан патрониот празник на ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес

По повод чествувањето на патрониот празник на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” и 140-годишнината од раѓањето на патронот се одржа свечена програма на 14.11.2018 година во салата „Бели Мугри“. Пред многубројната публика учениците го претставија животот, дејноста и огромното значење на Read more

ЛИТЕРАТУРЕН   И ЛИКОВЕН КОНКУРС

  Организацискиот одбор за прослава на Денот на училиштето ССОУ„Димитрија Чуповски“ распишува : ЛИТЕРАТУРЕН   КОНКУРС на тема: Сите сме исти –сите сме различни   Право на учество имаат учениците од средните и основните училишта од  Велес и околните општини. Творбите Read more