Eramus+ Project

Еразмус+ проект Комбинирани методи во изучувањето на јазик и литература „Combining Approaches in the Literature and Language Learning“C.A.L.L. Проектот трае од 2020 до 2022 година. Во проектот учествуваат училишта: Industrijsko-obrtnicka skola Slatina- Хрватска, Sule Muzaffer Buyuk Mesleki ve Teknik Anadolu Read more

GLOBE – ВИРТУЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА УЧЕНИЦИ

Нашите ученички Ана Гајдова и Марија Делиџакова од четврта година, под менторство на професорката Руска Мицева, успешно го презентираа својот труд на ГЛОБЕ виртуелната конференција за ученици, која се одржа на 28ми ноември. Нивната презентација беше на тема климатски промени, Read more

Erasmus+ проект GREEEN – Games

Од 14 до 15 ноември, професорите Руска Мицева и Драгана Јованова учествуваа на транснационалниот работен состанок во рамките на Erasmus+ проектот GREEEN – Games, Resources, Environment, Entrepreneurship, Education Network. Состанокот се одржа во Никозија, Кипар во организација на партнер организацијата Read more

Активности по повод Денот на училиштето

Во просториите на училиштето се одржа литературно читање во чест на ликот и делото на патронот Димитрија Димов Чуповски. Чуповски како македонски револуционер и деец, поет и картограф, подготвено од Елеонора Игновска, професор по македонски јазик и литература. На настанот Read more

НАГРАДЕН КОНКУРС

НАГРАДЕН КОНКУРС за учениците од завршните години од училиштата за основното образование во Р. С. Македонија По повод Патрониот празник на нашето училиште Наставничкиот совет на ССОУ „Димитрија Чуповски“-Велес распишува награден конкурс на тема: „Мојот гостин прв пат во мојот Read more

Електронско аплицирање за упис во училиште за средно образование

📢 Запиши се во средно училиште брзо и едноставно и стани дел од модерен образовен систем! 👉 Новата и единствена платформа за електронско запишување ученици во средните училишта овозможува запишување во само 4 чекори. ✅Кликни на линкот кој води до Read more

ОСВОЕНИ НАГРАДИ НА НАРОДНА ТЕХНИКА НА РСМ!!!

На овогодинешните натпревари организирани од Народна техника – Наука на млади, нашите ученици се закитија со 3 медали.Во областа Применета физика освоено е трето место од ученикот Драган Ничовски, II година, ментор Емилија Најдова. Во областа Астрономија освоено е второ Read more

ПОВРЗУВАЊЕ НА ТЕОРИЈАТА СО ПРАКТИКА- БИТЕН СЕГМЕНТ ВО СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ!

Учениците од четврта година, од профилот медицинска сестра со професорката Весна Смилевска, како дел од практичната настава беа во посета на ПЗУ „Д-р Синадиновски“ од Велес. При посетата учениците во склоп на теоријата на предметот Хирургија со гинекологија и акушерство Read more

Почитувани средношколци!

Почитувани средношколци! Учебната година во ССОУ„Димитрија Чуповски“ ќе започне на 1-ви септември со физичко присуство, со почеток во 13 и 30 часот (втора смена). Ве известуваме дека треба да пристигнете во училишниот двор најдоцна во 13 часот и да ги Read more