Ден на екологијата

Да и посакаме добредојде на пролетта и да го одбележиме денот на екологијата 21 март, со чистење и уредување на училишниот двор. Учениците со исполнетост и насмевки на лицето спроведоа еко-акција за разубавување на средината во која секојдневно поминуваме време, Read more

Со завршна Модна ревија,со Тивка аукција,креации и манекени наши ученици како дел од завршниот настан на проектот „Клуч за сопствен бизнис“

На 1 март, во фоајето на велешки Театар „Ј.Х.К Џинот“ се одржа и завршниот настан од проектот ,,Клуч за сопствен бизнис” кој го имплементираше Фондација за локален развој и демократија ,,Фокус”. Во овој проект беа вклучени вкупно 64 средношколци од Read more