Erasmus+ проект GREEEN – Games

Од 14 до 15 ноември, професорите Руска Мицева и Драгана Јованова учествуваа на транснационалниот работен состанок во рамките на Erasmus+ проектот GREEEN – Games, Resources, Environment, Entrepreneurship, Education Network. Состанокот се одржа во Никозија, Кипар во организација на партнер организацијата Read more

Активности по повод Денот на училиштето

Во просториите на училиштето се одржа литературно читање во чест на ликот и делото на патронот Димитрија Димов Чуповски. Чуповски како македонски револуционер и деец, поет и картограф, подготвено од Елеонора Игновска, професор по македонски јазик и литература. На настанот Read more

НАГРАДЕН КОНКУРС

НАГРАДЕН КОНКУРС за учениците од завршните години од училиштата за основното образование во Р. С. Македонија По повод Патрониот празник на нашето училиште Наставничкиот совет на ССОУ „Димитрија Чуповски“-Велес распишува награден конкурс на тема: „Мојот гостин прв пат во мојот Read more