Уште една акција на тимот за прва помош

  На 25.09.2018 година, на покана на ООУ „Блаже Конески”, тимот за прва помош од нашето училиште под менторство на д-р Страхил Тодоров беше ангажирана за пружање на превентивна медицинска грижа на учениците од ова основно училиште за време на Read more

„БУЛИНГ – НЕ во моето училиште“, ,,И зборовите повредуваат“

  Денес, 24.09.2018 г., во нашето училиште се реализираше првата работилница под мотото: „БУЛИНГ – НЕ во моето училиште“, ,,И зборовите повредуваат“, во соработка со Првата детска амбасада во светот Меѓаши.  Работилницата ја водеше професорката Елеонора Игновска, професор по македонски јазик Read more

27-иот Државен натпревар по прва помош под мотото „Немаш уште еден живот“

На 22.09.2018 година на градскиот плоштад во Кичево, Црвениот крст на Република Македонија го одржа 27-иот Државен натпревар по прва помош под мотото ˮНемаш уште еден живот. Научи прва помошˮ. На овој државен натпревар учество земаа 28 младински екипи од Општинските организации Read more

„Светски ден на чистењето“ 2018

Сабота 15 септември 2018 год, во рамките на еколошката акција „Светски ден на чистењето“ нашето училиште ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес зема активно учество со своите ученици, вработени наставници и технички персонал. Учениците и вработените беа распределени на повеќе локации Read more

Учениците од ССОУ „Димитрија Чуповски„ на пракса во Агриа

Средното општинско училиште „ Димитрија Чуповски“ и агроиндустриската групација „Агриа“ денес покажаа позитивен пример на поврзување на чинителите од образованието и компаниите од реалниот сектор.  Со денешното потпишување на меморандумот за соработка меѓу училиштето и оваа компанија, од оваа учебна Read more