Меморандум за соработка

Денес нашето училиште и “Технолошко – технички” факултет – Велес потпишаа Меморандум за соработка. Изразуваме голема благодарност кон Декан проф. д-р Татјана Калевска и проф. д-р Викторија Стаматоска

Меѓународен ден на волонтерите

Одбележувајќи го 5 декември, Меѓународен ден на волонтерите, Општинска организација на Црвен крст од Велес  додели признанија за  лицата кои несебично се вложиле за помош на ранливите групи граѓани. Годинава после 29 години Општинската организација на Црвен крст од Велес Read more

Третата мировна средба во организација на Детската амбасада МЕЃАШИ

Од 7-9.12.2023, во Струга,се одржа Третата мировна средба во организација на Детската амбасада МЕЃАШИ на која присуствуваше проф. Елеонора Игновска. На средбата присуствуваа стотина професори и наставници од училиштата од Виница, Дебар, Гостивар, Македонски Брод, Велес, Штип, Радовиш, Куманово и Read more

И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина

Како дел од проектот И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина, се одржа работилница во која се дизајнираше рециклираната хартија. Во работилницата беа вклучени ученици од секторот хемија и технологија.

Проект за поддршка на младинското учество во животната средина и климатските промени

Ученици од нашето училиште присуствуваа на настан на кој беше презентиран нацрт-проектната документација за одбраниот проект, поставување на вендинг машини за селектирање на пластични шишиња.

ЕДУКАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

Во ССОУ “Димитрија Чуповски” се одржа едукација за борба против болести на зависност.На истата присутни беа учениците од прва година.Тие можеа да научат за сите последици и негативни влијанија кои ги има употребата на цигарите, алкохолот и дрогата.Едукативното предавање го Read more

И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина

Учениците од секторот хемија и технологија учествуваа во работилница за рециклирање на хартија, како дел од проектот ,,И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина”. Целта е да се подигне свеста за заштита на животната средина и зголемување на знаењето за Read more

Подобрување на социјализацијата на лица и млади со посебни потреби

Како дел од проектот: „Подобрување на социјализацијата на лица и млади со посебни потреби“ финасиски поддржан од Комерцијална банка, по повод 3 – ти декември Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби во просториите на Дневниот центар за лица со Read more