НОВ УСПЕХ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ

И ОФИЦИЈАЛНО ДА СЕ ПОФАЛИМЕ НА НАЦИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР НА НАЈДОБРИ УЧЕНИЧКИ КОМПАНИИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЏУНИОР АЧИВМЕНТ МАКЕДОНИЈА Третото место го освои ученичката компанија Genesis од ССОУ “Димитрија Чуповски” од Велес. Ученичката компанија Genesis има визија да Read more

Глобална акција 2023 GLOBE Water Bodies Challenge

Како училиште кое е вклучено во спроведувањето на ГЛОБЕ протоколите, оваа пролет активно се вклучивме и во глобалната акција 2023 GLOBE Water Bodies Challenge. Во рамките на акцијата, планираме и спроведуваме низа активности кои се насочени кон заштита, зачувување и Read more

МАССУМ 2023

Успешна презентација на нашите ученици. Освоено 1во место, за најдобар штанд. Исто така освоено второ место во категорија најдобра поетска творба – Магдалена Бобевска, ментор Елеонора Игновска. Честитки!

22 Април Светски ден на планетата Земја

Денот на Планетата Земја, нашето училиште го одбележа и со активно вклучување во националната манифестација за одбележување на овој ден во рамките на GLOBE Програмата, која се реализираше на 20 април во Скопје. Global Learning and Observations to Benefit the Read more

Велигденски базар

На организираниот Велигденски базар од страна на општината на градот учествуваа и учениците на нашето училиште ССОУ” Димитрија Чуповски”. Во прилогот погледнете дел од изложените изработки на нашите креативни и вредни ученици…