Меѓународна конференција – Креирај го твоето место за растење

Во рамките на проектот МЕСТО ЗА РАСТЕЊЕ-Општини посветени на децата, професорката Елеонора Игновска како претставник од нашето училиште и претседателот на средношколската заедница, ученичката Паола Димитрова, учествуваа на Меѓународната конференција – “Креирај го твоето место за растење“, во организација на Read more

КО-МЕНАЏИРАЊЕ

Од 24-27. 09.2023 година се одржа четири дневна обука за Ко-менаџирање во средните училишта во Хотел Солферино во Струга од страна на LEAD- Здружение Лидери за едукација, активизам и развој, а кофинансирано од Европската Унија и Националната агенција за Европски Read more

Камп на иновации

ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес и овој пат дел од уште една обука за младите, во организација на Junior Achievement Macedonia каде сме дел од уште еден “Камп на иновации”, кој се одржува од 12ти до 13ти Октомври 2023г. во Read more

Работилница за млади

Работилница за млади Детектирање на еко проблем на локално ниво. Проект за поддршка на младинското учество во животната средина и климатските промени на локално ниво, преку вклучување на младите во донесувањето одлуки за политиките за животната средина во општината. Проектот Read more

Обука – Од учење во училницата до грижа за заедницата

Од 28-30.09.2023 година се одржа три дневна обука за 10 наградени проекти на тема „Од учење во училницата догрижа за заедницата“во Хотел Дрим во Струга од страна на LEAD- Здружение Лидери за едукација, активизам и развој, а ко-финансирано од Европска Read more

Одбележување на Светскиот ден на Фармацевтите – 25 Септември

Во целиот свет, денес, на 25-ти септември, се одбележува СВЕТСКИОТ ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИ! ССОУ‚‚Димитрија Чуповски‘‘ е училиште кое веќе 23 години придонесува во создавање на фармацевтски кадри кои имаат битна улога во подобрување на  глобалното здравје. Фармацевтите придонесуваат во светот Read more

Државен натпревар по прва помош

Денес се одржа 29-от Државниот натпревар по прва помош на Црвен Крст на Република Северна Македонија, на кој учество зедоа 30 општински екипи. Екипата од нашето училиште ССОУ ”Димитрија Чуповски” Велес  го освои ПРВОТО МЕСТО. Екипата беше составена од учениците: Read more

Светски ден на мирот

Одбележување на 21 Септември – Светскиот ден на мирот. По повод Денот на мирот, членовите на Тимот за Мировно образование заедно со учениците изработија транспаренти со пораки за мир и Peace rocks. “Мировните камчиња“ беа поделени на случајни минувачи и Read more

Ерасмус+проектот заврши

Еразмус+ проектот Combining Approaches in the Literature and Language Learning (C.A.L.L.) од кој беше партнер ССОУ„Димитрија Чуповски“ заврши. Сите размена на искуства и можности од овој проект се прикажани во завршните документи. Придобивки од проектот имаа и учениците и наставниците Read more