Хуманитарна претстава „Народен пратеник“ – Б. Нушиќ организирана од нашето училиште

На 27.02.2019 г. во салата ,,Бели Мугри” се одигра хуманитарна претстава „Народен пратеник“ по текст на Б. Нушиќ организира од нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес. Улогите ги толкуваа:

1. Јеврем – Алeксандар Јовчевски

2. Ивковиќ – Ѓорѓи Андов

3. Павка – Евгенија Гацова

4. Даница – Марија Димитрова

5. Срета – Бојан Каракачанов

6. Спира- Бошко Ѓорѓевиќ

7. Спировица – Лорета Атанасова

8. Марина – Александра Илијевска

9. Младен – Филип Гочевски

10. Момче – Ангел Станкоски

Учениците се подготвуваа под менторство на проф. Љубинка ‘Ртоска.

Честитки до целата екипа која го подготви и изведе овој настан и успеа да насмевне нечие лице, да врати надеж во нечие срце и некому да помогне.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *