Државен натпревар „Наука на младите“ – Народна Техника 2019 година

На 13 април 2019 година (сабота) во СОУ „Перо Наков“ – Куманово се одржа 55-от Државен натпревар „Наука на младите“ – Народна Техника. На истиот од нашето училиште, ССОУ „Димитрија Чуповски“, учествуваа 9 ученика, кои се натпреваруваа во различни области, под менторство на професорите: Руска Мицева, Мимоза Јовиќ, Снежана Хаџиева, Александра Банева и Ефимија Крстовска Југова.

Учениците постигнаа одлични резултати:

Ментор: Руска Мицева

  1. Викторија Тумбова – област Биохемија – I место, ЗЛАТЕН МЕДАЛ
  2. Тамара Коцевска – област Екологија – I место, ЗЛАТЕН МЕДАЛ
  3. Виолета Шопова – област Ботаника – II место, СРЕБРЕН МЕДАЛ

Ментор: Мимоза Јовиќ

  1. Роберто Андов – област Квалитет и безбедност на храна – I место, ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Ментор: Снежана Хаџиева

  1. Викторија Јовева – област Применета неорганска хемија – II место, СРЕБРЕН МЕДАЛ
  2. Михаил Трајков – област Применета органска хемија – II место, СРЕБРЕН МЕДАЛ
  3. Александар Манев – област Квалитет и безбедност на храна – II место, СРЕБРЕН МЕДАЛ

Ментор: Александра Банева

  1. Стојанче Илиевски – област Микробиологија – II место, СРЕБРЕН МЕДАЛ

Ментор: Ефимија Крстовска Југова

  1. Борче Златановски – област Фармација – успешно презентирање

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *