Промовирање на дуалното стручно образование- под мотото УЧИ ПАМЕТНО- РАБОТИ СТРУЧНО!

Кампања за поддршка од МОН, г-ѓа Мила Царовска -министерката за образование и наука и г-дин Аце Коцевски-градоначалник на Општина Велес. Настанот го проследија и поддржаа претставници од Советот на Општина Велес и пратеникот г-дин д-р Ненад Коциќ. На презентирањето на струките и профилите кои ги нуди училиштето во оваа учебна година, покрај ученици и наставници присуствуваа и претставници од локалниот бизнис-сектор – Агриа и ЈКП Дервен. Промоцијата се одржа во дворот на училиштето, а штандовите ги посетија ученици од основните училишта со нивните наставници и директори.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *