Велигденски празници

По повод претстојните велигденски празници ученици од ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес , од паралелката 2-4 ги посетија учениците во ОУРЦ Маца Овчарова и ги изненадија со една заедничка активност – боење на велигденски јајца и велигденски цртежи. Тоа предизвика Read more

Програма за млади „Зегин младина“

Соработката со фармацевтските компании и нашето училиште  ССОУ „Димитрија Чуповски“ е континуирана и постојана. Под раководство на професорката  фармацевт Ефимија Југова нашите партнери во дуалното образование „Зегин“  остварија посета во училиштете каде беше промовирана програмата за млади „Зегин младина“ од Read more

Erasmus+

Во соработка со граѓанските организации „Вила Зора“ од Велес и „Еко-живот“ од Кавадарци, нашето училиште со ученичките Сибел Исмаилова од 4-5 и Михаела Смилева од 3-2 клас, активно учествуваа на младинска размена, финансирана од Erasmus+ програмата во периодот од 21.03 Read more

Erasmus+

Ученичките од нашето училиште Маринела Ѓорѓиевска и Валерија Андовска од 3-2 клас беа вклучени во Erasmus+ програмата која е дел од проектот „Ye – Young people Getting In Step With Plogging” организиран од партнерите во Димитров Град, Србија во периодот Read more

Натпревар за претприемачки зелени идеи во рамките на GREEEN проектот

На 11 април 2024 год, во рамките на GREEEN проектот (GREEEN: Games, Resources, Environment, Entrepreneurship, and Education Network) се одржа он-лајн натпревар за претприемачки зелени идеи заедно помеѓу тимовите од нашето и средното училиште „Орде Чопела“ од Прилеп. Нашето училиште Read more

Ден на екологијата

Да и посакаме добредојде на пролетта и да го одбележиме денот на екологијата 21 март, со чистење и уредување на училишниот двор. Учениците со исполнетост и насмевки на лицето спроведоа еко-акција за разубавување на средината во која секојдневно поминуваме време, Read more

Со завршна Модна ревија,со Тивка аукција,креации и манекени наши ученици како дел од завршниот настан на проектот „Клуч за сопствен бизнис“

На 1 март, во фоајето на велешки Театар „Ј.Х.К Џинот“ се одржа и завршниот настан од проектот ,,Клуч за сопствен бизнис” кој го имплементираше Фондација за локален развој и демократија ,,Фокус”. Во овој проект беа вклучени вкупно 64 средношколци од Read more