Работилница за Циркуларна економија

На 23 февруари 2024, со почеток во 09.00 часот, во нашето училиште се одржа работилницата за Циркуларна економија. Работилницата беше одржана од претставници од Џуниор Ачивмент Македонија, како дел од долгогодишната соработка на нашето училиште со Џуниор Ачивмент Македонија. Предавачите  Read more

Меморандум за соработка

Денес нашето училиште и “Технолошко – технички” факултет – Велес потпишаа Меморандум за соработка. Изразуваме голема благодарност кон Декан проф. д-р Татјана Калевска и проф. д-р Викторија Стаматоска

Меѓународен ден на волонтерите

Одбележувајќи го 5 декември, Меѓународен ден на волонтерите, Општинска организација на Црвен крст од Велес  додели признанија за  лицата кои несебично се вложиле за помош на ранливите групи граѓани. Годинава после 29 години Општинската организација на Црвен крст од Велес Read more

И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина

Учениците од секторот хемија и технологија учествуваа во работилница за рециклирање на хартија, како дел од проектот ,,И хартијата има вредност-рециклирај за здрава иднина”. Целта е да се подигне свеста за заштита на животната средина и зголемување на знаењето за Read more

Подобрување на социјализацијата на лица и млади со посебни потреби

Како дел од проектот: „Подобрување на социјализацијата на лица и млади со посебни потреби“ финасиски поддржан од Комерцијална банка, по повод 3 – ти декември Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби во просториите на Дневниот центар за лица со Read more

Повик за прибирање понуди за осигурување на вработени

ССОУ„Димитрија Чуповски“ Велес објавува повик за доставување на понуди за осигурување на вработените во училиштето.Понудата треба да ги содржи следните елементи: Ризик на осигурување Осигурени суми Смрт од незгода   Траен инвалидитет   Дневен надомест   Трошоци за лекување   Read more

9то ноемвриска „Велес трча 5 и 10 км“+ јуниор трка

По повод 79 години ослободен Велес, а со цел обновување на традиционалната 9то ноемвриска трка, на ден 12.11.2023 се одржа маратонска трка на која учество земаа наставници и ученици од нашето училиште. Славеска Весна  трка на 5км Дикова Емилија  трка Read more