Регионален и државен натпревар по латински јазик

На регионалниот натпревар по латински јазик, на кој земаа учество Ртоска Георгина I-2,  Ангела Домзетова I-1,  Ивона Богдановска I -1,  Теодора Кузмановска I-1 и Марта Трајковска I -1 ученици од медицинската струка (медицинска сестра и фармацевтски лабораториски техничар) под менторство на професорката по латински јазик Дијана Даскалова, покажаа солидни резултати, и го освоија првото и второто место:

*Првото место го доби Ангела Домазетова

*Второто место го доби Ивона Богдановска

 

Овие две ученички се упатија на државен натпревар каде освоија четврто место Ивона Богдановска I-1 и осмо место Ангела Домазетова I-1.

Честитки за нив!!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *