ЕРАЗМУС + проекти

Од месец јануари и во период од четири месеци оваа година започнаа да се реализираат обуките на 6 наставника во три различни подрачја добиени од ЕРАСМУС+ проектот. Стекнатите вестини и знаења од мобилноста во земјите на ЕУ ќе ја пренесат преку дисиминација на останатиот наставен кадар која ке следува.

Во тек се подготовките и пријавувањето за учениците од профилот козметички техничар од втора и трета година во рамките на ЕРАСМУС+ проектот за мобилност на ученици во месец мај во Португалија за стекнување на нови знаења и практична обука.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *