НОВ УСПЕХ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ

И ОФИЦИЈАЛНО ДА СЕ ПОФАЛИМЕ НА НАЦИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР НА НАЈДОБРИ УЧЕНИЧКИ КОМПАНИИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЏУНИОР АЧИВМЕНТ МАКЕДОНИЈА Третото место го освои ученичката компанија Genesis од ССОУ “Димитрија Чуповски” од Велес. Ученичката компанија Genesis има визија да Read more

Глобална акција 2023 GLOBE Water Bodies Challenge

Како училиште кое е вклучено во спроведувањето на ГЛОБЕ протоколите, оваа пролет активно се вклучивме и во глобалната акција 2023 GLOBE Water Bodies Challenge. Во рамките на акцијата, планираме и спроведуваме низа активности кои се насочени кон заштита, зачувување и Read more