Меѓународна конференција – Креирај го твоето место за растење

Во рамките на проектот МЕСТО ЗА РАСТЕЊЕ-Општини посветени на децата, професорката Елеонора Игновска како претставник од нашето училиште и претседателот на средношколската заедница, ученичката Паола Димитрова, учествуваа на Меѓународната конференција – “Креирај го твоето место за растење“, во организација на КМОП и Прва Детска Амбасада “Меѓаши”. На конференцијата учествуваа претставници од општините, средните и основните училишта, градинки, ученици, УНИЦЕФ во Македонија. Проектот е поддржан од општините Виница, Дебар, Гостивар, Велес и Кисела Вода и Заедницата на општини (ЗЕЛС). На конференцијата се промовираа инклузивни и поддржувачки средини за децата, овозможувајќи увид до знаењето, искуствата и најдобрите практики во спроведувањето иницијативи насочени кон децата низ Европа. Одговорен професор: Елеонора Игновска

Димензии на слика

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *