ЕДУКАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

Во ССОУ “Димитрија Чуповски” се одржа едукација за борба против болести на зависност.На истата присутни беа учениците од прва година.Тие можеа да научат за сите последици и негативни влијанија кои ги има употребата на цигарите, алкохолот и дрогата.Едукативното предавање го изведоа сертифицирани врснички едукатори од Црвен крст на РСМ – Општинска организација Велес.

Врснички едукатор беше ученичката од нашето училиште Сара Јовчевска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *