Одржано литературно читање на љубовна поезија

На 05.03.2019 година ученици од нашето училиште имаа можност да разменат искуства со поетесата Марија Ртоска – поранешна ученичка во нашето училиште и студент на петта година на Факултетот за општа медицина при УГД Штип. Таа е автор на две Read more

Хуманитарна претстава „Народен пратеник“ – Б. Нушиќ организирана од нашето училиште

На 27.02.2019 г. во салата ,,Бели Мугри” се одигра хуманитарна претстава „Народен пратеник“ по текст на Б. Нушиќ организира од нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес. Улогите ги толкуваа: 1. Јеврем – Алeксандар Јовчевски 2. Ивковиќ – Ѓорѓи Андов Read more

Регионален натпревар по математика

Нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес продолжува да реди успеси. На општинскиот натпревар по математика беа одбрани најдобрите математичари кои продолжија да го претставуваат нашето училиште на регионалниот натпревар. Истиот се одржа на 16.02.2019 година во Валандово, каде што Read more

Едукативно предавање за ХИВ/СИДА

По повод обележувањето на 1 декември – светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА, нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес во соработка со Општинската организација на Црвен Крст – Велес, одржа едукативно предавање со цел запознавање на учениците основци со Read more

Посета на нашето училиште од страна на учениците од Гимназијата ,,7 Марси” – Тетово

Во склоп на МИО активностите по повод патрониот празник на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес на наше задоволство, во посета беа ученици од Гимназијата ,,7 Марси” – Тетово. На свечената приредба се одржаа повеќе активности. Учениците Роберто Андов, Read more

Ученици од ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес победници на квиз по противпожарна заштита

На 15.11.2018 година во Дом на култура – Крушево традиционално се одржа 36-тиот по ред регионален квиз натпревар во Противпожарна заштита. Во конкуренција на екипи од Битола, Крушево, Кавадарци, Неготино, Валандово и Гевгелија, екипата на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” Read more

Обележан патрониот празник на ССОУ ,,Димитрија Чуповски” – Велес

По повод чествувањето на патрониот празник на нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски” и 140-годишнината од раѓањето на патронот се одржа свечена програма на 14.11.2018 година во салата „Бели Мугри“. Пред многубројната публика учениците го претставија животот, дејноста и огромното значење на Read more

„Светски ден на чистењето“ 2018

Сабота 15 септември 2018 год, во рамките на еколошката акција „Светски ден на чистењето“ нашето училиште ССОУ „Димитрија Чуповски“ – Велес зема активно учество со своите ученици, вработени наставници и технички персонал. Учениците и вработените беа распределени на повеќе локации Read more

Учениците од ССОУ „Димитрија Чуповски„ на пракса во Агриа

Средното општинско училиште „ Димитрија Чуповски“ и агроиндустриската групација „Агриа“ денес покажаа позитивен пример на поврзување на чинителите од образованието и компаниите од реалниот сектор.  Со денешното потпишување на меморандумот за соработка меѓу училиштето и оваа компанија, од оваа учебна Read more