Регионален натпревар по биологија

На 23 март 2019 година (сабота) во СОУ Гимназија ,,Кочо Рацин” – Велес се одржа Регионалниот натпревар по биологија на кој учество земаа вкупно 38 ученици од средните училишта од нашата општина, Кавадарци и Неготино. Од нашето училиште ССОУ ,,Димитрија Чуповски’’ – Велес учествуваа 23 ученици од прва, втора, трета и четврта година под менторство на професорите Руска Мицева, Мимоза Јовиќ и Рефика Селмановиќ. Учениците ги постигнаа следниве резултати:

I година (6 учесници)

Ментор: Рефика Селмановиќ

Милена Бабунска – Пофалница

Ивона Богдановска – Пофалница

Милена Ѓорѓиева – Потврда за учество

Валентина Трајкова – Потврда за учество

Теона Гурбанска – Потврда за учество

Георгина Ртоска – Потврда за учество

 

II година (1 учесник)

Ментор: Руска Мицева

Тамара Коцевска – II награда (учество на Државен натпревар)

 

III година (11 учесници)

Ментор: Руска Мицева

Ангела Иванова – III награда (учество на Државен натпревар)

Викторија Тумбова – III награда (учество на Државен натпревар)

Ана Славевска – Пофалница

Христијан Киров – Потврда за учество

Катерина Ангелова – Потврда за учество

Гордана Стефановска – Потврда за учество

Јована Стојановска – Потврда за учество

Олгица Ончева – Потврда за учество

 

Ментор: Мимоза Јовиќ

Трајче Манев – II награда (учество на Државен натпревар)

Нела Честојанова – III награда (учество на Државен натпревар)

Емилија Илиевска – Потврда за учество

 

IV година (5 учесници)

Ментор: Руска Мицева

Елеонора Мицева – II награда (учество на Државен натпревар)

Александар Манев – II награда (учество на Државен натпревар)

Катерина Ѓорѓиова – Потврда за учество

Даниел Атанасовски – Потврда за учество

Стефан Јорданов – Потврда за учество

 

Од вкупниот број на учесници од нашето училиште, 7 ќе учествуваат на Државниот  натпревар кој ќе се одржи на 11.05.2019 година според календарот за натпревари утврден од Македонското биолошко друштво.

Честитки до учениците и нивните ментори за постигнатите резултати на натпреварот и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *